Hoe ik mijn huid volledig zuiverde in slechts 3 weken

Ik vecht al 6 jaar met acne en ben eindelijk in staat geweest om mijn gezicht te zuiveren. Acné vernietigt je zelfvertrouwen om op foto's te staan, met vrienden uit te gaan of zelfs gewoon naar de winkel te gaan.

Ik ben bij veel dermatologen geweest en heb talloze crèmes, serums en facials geprobeerd. Helaas kostte me dit veel geld en vernietigden ze mijn huid soms nog meer.

In de loop der jaren heb ik heel veel onderzoek gedaan en veel boeken gelezen


Hieronder deel ik enkele tips en producten die me hielpen alle acné weg te krijgen en m'n leven gewoonweg veranderden. Ik ben geen arts en dit bericht mag niet worden behandeld als medisch advies.

1. Dit product deed 80% van het werk

Als er iets is wat je van deze blog moet meenemen, is het dit product: Het Lazypores™ Green Tea & Collagen Peel-Off Masker. Een WONDERMIDDEL dat een vriendin me aanraadde, omdat Monica Geuze het blijkbaar ook gebruikt. Zonder verwachtingen probeerde ik het. Toen ik het voor de eerste keer gebruikte zag ik al mijn porievuil en een deel van mijn acné af mijn huid gepeld worden (beetje vies 😄).

Sinds de eerste keer dat ik het gebruikte is mijn acné alleen maar verminderd. Ik gebruik het 2 keer per week. Het goede aan dit masker, wat veel peel-off maskers niet doen is ook de huid volstoppen met vitaminen en verzorging en dat doet dit masker wel.

Het is echt het beste masker wat ik ooit al heb gebruikt en geloof me ik heb er meer dan veel geprobeerd..

2. Eten kan genezen

  • Elimineer zuivel en wei-eiwit: melk, kaas, ijs, yoghurt en ja-pizza (sorry). Zelfs een kleine hoeveelheid kaas kan mijn acné veroorzaken. Ik blijf bij zuivelalternatieven zoals amandel- of cashewmelk, kokosolie en kokosyoghurts.

  • Elimineer verwerkte suiker: dit is echt belangrijk. Tot op de dag van vandaag, als ik suiker eet, breek ik een week later weer uit. Verwerkte suiker is een gif voor je lichaam. Als je je lichaam van binnenuit wilt genezen, elimineer dan snoep, koekjes, cake en bewerkte vieren. Het is onmogelijk om ze volledig te vermijden, maar verminderen is zeker mogelijk.

  • Alcohol: rijk aan suiker en leidt tot pieken in de bloedsuikerspiegel. Het dehydrateert de huid en put het lichaam uit in belangrijke voedingsstoffen. Je hoeft alcohol niet voor altijd te verwijderen, maar elimineer het gedurende 30 dagen en ik beloof je dat je een verschil zult merken.

3. Omgeving

  • Vuile kussenslopen: ik draai mijn kussensloop elke nacht om en verwissel hem om de andere nacht zodat bacteriën van de avond ervoor niet op mijn schone huid komen.

  • Onevenwichtige hormonen: heb je acne specifiek rond je menstruatiecyclus? Als je een onregelmatige menstruatiecyclus of ernstige PMS hebt, is dit een teken van hormonale onbalans. Dan kan je best je gynaecoloog raadplegen en hem/haar vragen voor tips.

  • Stress: Stress was een belangrijke trigger voor mijn acne. Ik probeerde mijn stressniveaus laag te houden door te sporten en te ontspannen. Merk je puistjes op rond stressvolle dagen, weken of maanden? Dan is het dus waarschijnlijk stress.

  • Elke dag zweten: Zweten is uiterst belangrijk voor je huid om gifstoffen vrij te maken en de poriën te openen. Om te zweten kan je trainen, snelwandelen of naar de sauna gaan.

4. Skin care routine

Laatste, skin care routine. Je denkt waarschijnlijk: waarom praat je hier als laatste over, is skin care niet de belangrijkste stap? Nee, eigenlijk niet. Allesinds voor mij niet. Ik had altijd een simpele skin care routine en het enigste waar ik verandering in bracht is het nóg te versimpelen en het Lazypores™ Peel-off Masker te gebruiken wat ik hierboven al vermeldde.

  • Hou het simpel: Als je te veel producten op je huid smeert, wordt je huid er afhankelijk van. Bv. te veel moisturizer gebruiken, verstopt ten eerste je poriën en veroorzaakt acné, maar je huid wordt er bovendien gewend aan dat het dagelijks super veel hydratatie krijgt, dus gaat de huid zelf niet meer belangrijke oliën produceren, die zorgen voor hydratatie. Omdat het zelf geen werk meer begint te doen, gaat je huid heel hard beginnen uitdrogen en kan het niet meer zonder je moisturizer. Dit is niet de bedoeling.

  • Dagelijks (dubbel) cleansen: Elke ochtend moet je je huid reinigen met een cleanser, om al het vuil dat er dagelijks in de poriën komt, eruit te halen. Draag je make-up? Dubbel-cleanse dan, één keer is eigenlijk niet genoeg om al het vuil er uit te krijgen.

  • Hydrateer & Bescherm: elke ochtend en avond na het cleansen, moet je je huid hydrateren en verzorgen met een moisturizer (maar niet te veel opsmeren zoals ik hierboven al zei 😉). Ook al heb je een vette huid, hydratatie is uiterst belangrijk voor je huid! En, natuurlijk, elke ochtend zonnecrème opsmeren om je huid te beschermen tegen de zon.

Nu is het aan jou!

Dit waren mijn 3 tips hoe ik mijn acné wegkreeg. Ik wil je toch nog een 4e tip meegeven en dat is: heb geduld! Ik kreeg het ook pas helemaal weg na 3 weken en voor sommigen kan het zelfs nog langer duren.

Maar dat maakt helemaal niet uit want tijdens deze journey zie je het alleen maar verbeteren en geeft het je super veel motivatie om verder te doen met gezond eten, je skin care routine te behouden, water drinken en om de 2 dagen je kussensloop te verversen..😊

Ik wens je heel veel succes met je skin care journey en hoop dat je iets hebt kunnen leren uit mijn tips. Beloof me dat je op z'n minst 3 dingen gaat toepassen in je leven, dan ga je gegarandeerd al verschil zien. Ik zou je aanraden al te beginnen met het Lazypores™ Masker aangezien het echt het meeste werk deed bij mij, maar geen verplichting natuurlijk.

 

Succes!

 

Groetjes, Ellen ❤️